Droogijsreiniging

Zuiverheid voor alle toepassingen.

Ice Blasters kunnen volledig zonder reinigingsmiddelen of chemische additieven worden gebruikt. Ook kunnen ze zonder problemen worden gebruikt voor toepassingen waarbij reiniging met water of zand wettelijk verboden is. Doordat de pellets zonder resten oplossen, ontstaat er geen afvalwater. De droogijspellets kunnen met behulp van de krachtige droogijs-pelletizers van Kärcher in een handomdraai zelf worden gemaakt.

Staal-, metaal- en machinebouw

De basis- en onderhoudsreiniging van productiemachines, lasrobots, transportbanden en lakinstallaties kan met de ice blasters zeer eenvoudig handmatig plaatsvinden.

Steden en gemeenten

Graffiti en kauwgom: het probleem van vele steden en gemeenten. Hierbij is een reinigingsmethode vereist, waarbij de wanden en oppervlakken grondig maar tegelijk veilig worden gereinigd – zoals de Ice Blasters van Kärcher. Deze verwijderen vuil, zonder het basismateriaal te beschadigen.

Hout- en elektro-industrie

Het droogijsstralen is ook ideaal voor het reinigen van houtbewerkingsmachines, generatoren, turbines, schakelkasten etc.


Kunststof- en verpakkingsindustrie

Spuitgietmatrijzen en productiestraten worden door de droogijsstralers ontdaan van siliconen en rubber en van verf, lak en vele andere verontreinigingen.

Auto-industrie, gieterijen en kunststof spuiterijen

Onze droogijsreinigers ontdoen alle mogelijke onderdelen en werkstukken van bind- en antikleefmiddelen. Resten van siliconen, rubber, verf, lak, lagen etc. kunnen zonder enige moeite uit spuitgietmatrijzen, werkstukken en complete productiestraten worden verwijderd. Alles wordt schoon zonder sporen achter te laten.

Levensmiddelen- farma-ceutische en cosmetica industrie

Met een Ice Blaster kunnen vul- en menginstallaties, productiestraten en handling-systemen alsook tanks en ovens worden ontdaan van cokes, aanbrandingen en aanslag, vet en afzettingen.


Papier-industrie

In de papierindustrie ontstaan afzettingen van lijm, kalk, stof en celstoffen. Machinestoringen en kwaliteitsafnames zijn hiervan het gevolg. Met droogijs gereinigde installaties zijn sneller schoon en daardoor ook weer sneller operationeel.

Drukkerijen

Na het droogijsstralen zien alle gereinigde drukmachines en -cilinders, gereedschappen etc. er weer als nieuw uit.


Zuiverheid zonder resten

Vervuilde vormen, onderdelen of machines zijn dikwijls moeilijk schoon te krijgen. Het probleem: na het zandstralen blijven er bijvoorbeeld straalmiddelen, zoals zand of glasgranulaat achter. Wat er dan vaak gebeurt, is dat er na het reinigen nog gepoetst wordt. Met de krachtige ice blasters van Kärcher zijn deze extra handelingen overbodig. De droogijspellets lossen na het stralen volledig in kooldioxide (CO2) op. Wat over blijft, is een schoon product.


De voordelen bij het droogijs-stralen

Reinigen zonder voorbereidingen
machines hoeven voor reiniging niet eerst met moeite te worden gedemonteerd. De pellets komen zonder enige moeite tot in de kleinste hoeken.
Minimale machinestilstandtijden
dankzij een snelle en effectieve reiniging met droogijs.
Milieuvriendelijk reinigen
zonder extra chemicaliën of straalmiddelen.

Zuiverheid = koude maal versnelling

De Ice Blaster versnelt de tot 3 millimeter grote droogijspellets onder perslucht over een afstand van 150 m/s. Door de koude van –79 °C bevriest het vuil en scheurt het. De droogijspellets kunnen door hun hoge snelheid vervolgens het vuil eenvoudig losbreken. Dit is een bijzonder effectieve methode, waarbij nagenoeg elk vuil wordt verwijderd, zonder dat het materiaal wordt beschadigd.

Van kooldioxide tot ijs

Tijdens het productieproces stroomt er vloeibare kooldioxide in de perscilinder van de pelletizer en wordt door de drukdaling droogijssneeuw. Een hydraulische cilinder comprimeert de droogijssneeuw, die daarop door een extruderplaat wordt geperst. Hierdoor ontstaan staafjes droogijs, die daarna tot pellets breken.